Background Image

Sportvissen


't Wad zien horen, voelen, ruiken, en proeven
dat is wat wij bieden tijdens deze mooie visdag op het Werelderfgoed Waddenzee. Onze arrangementen zijn afhankelijk van seizoen, getij en weersomstandigheden. Bij aankomst wordt er tijdens de koffie met gebak uitleg gegeven over hoe de dag er uit gaat zien. Hier een greep uit de zee van mogelijkheden.

We vissen met de hengel op platvis, zomerdag op makreel en in de winter op wijting. Tijdens het vissen met de hengel vieren we in de zomer soms een gepenlijn uit. Dit is een mooi gezicht wanneer de gepen op het aas jagen.

Er wordt met een garnalennet gevist. De vangst wordt bekeken en een deel wordt gekookt. Er kunnen dan garnalen worden gepeld en geproefd. Niet lullen maar pellen, voor een toastje met garnalen.

Bij laag water is er soms staand wand uitgezet. Met veel geluk vangen we harder, platvis of zeebaars. We gaan bij het juiste tij oesters, kokkels of mosselen zoeken. Deze gaan we koken en eten. Oesters eten we rauw en dat brengt heel wat spektakel teweeg. Er wordt aan boord vis gerookt. Warm gerookte vis, zo uit het vat is het lekkerste wat er is. Tijdens de visdag varen we langs de lepelaars, die op de 'Losse Dam', vlakbij de haven van Den Oever, hun broedplaats hebben. Vaak komen we onderweg zeehonden tegen, zwemmend, of als ze liggen te rusten op het drooggevallen Wad.
Elke visdag is anders, want je weet nooit wat de natuur te bieden heeft.

Sportvissen arrangementen


image

Zeg ken jij de mosselman?

Ontvangst met koffie met gebak, een warme lunch
Vissen met netten, hengel en aas en meer
 

Lees verderBoek nu


Alle arrangementen klik hier