Background Image

Garnalenvissen


Garnalen vissen en varen langs lepelaars en zeehonden (bij laag water) vanuit de haven Den Oever met de WR117. Aankomst met koffie aan boord. Rondvaart door de visserijhaven van Den Oever met uitleg over de bezienswaardigheden en vissersschepen. We varen langs de spuisluizen in de Afsluitdijk, waar sinds kort stroom wordt opgewekt door middel van een propeller in het stromende water. Als we buiten de haven komen wordt het net uitgezet, waar uitleg over wordt gegeven aan de gasten.

Na ongeveer een half uur wordt het net omhoog gehaald en de vangst verdeeld over het dek. We laten de gasten de vangst bekijken in bakken water, zodat alles in leven blijft. Een deel van de garnalen wordt gezeefd. Inmiddels zijn we aangekomen bij de zeehonden. Vanaf geringe afstand kunnen we ze goed bekijken. Dan zetten we koers terug naar de haven. Tijdens de terugvaart wordt een deel van de grote garnalen aan boord gekookt. Er kunnen garnalen worden gepeld en geproefd. Ongepelde garnalen worden in porties verdeeld om mee te nemen. Ons dek is gedeeltelijk overdekt, dus ook met slecht weer kan deze tocht doorgaan.

Garnalenvissen arrangementen


image

Garnalenvissen

Volwassenen:  € 14,- p.p. 
Kinderen t/m 10 jaar:  € 11,50 p.p

Er is geen pinautomaat aan de Oostkade aanwezig.

Lees verder

image

Garnalenvissen groepsarrangement

Leuk en leerzaam, garnalenvissen. Wilt U op een andere dag komen als hieronder aangegeven of wilt U alleen met uw eigen groep aan boord? Ook dat kan!
Prijs € 550,- totaal (max 40 personen). Boven de 40 personen komt er € 13,75 p.p. bij. Alle data en tijden zijn mogelijk in overleg.

Lees verder


Alle arrangementen klik hier