Background Image

Rondvaarten


Niet zo maar een rondvaart, maar een waarbij men het Wad kan zien, horen, voelen, ruiken en proeven. We varen vanuit de haven van Den Oever. Tijdens deze unieke tocht over het Werelderfgoed Waddenzee wordt er uitleg gegeven over de schepen, de spuisluizen en de Afsluitdijk. We varen langs de lepelaarkolonie die hun broedplaats hebben op de 'Losse Dam', en bij goed tij kunnen we soms zeehonden zien. Tijdens het varen gaan we met een sleepnet vissen, de vangst bekijken en met de hand de vis weer terug zetten in zee. We gaan vis proeven want er wordt vis gerookt aan boord. Gerookte vis, warm uit het vat, is het lekkerste wat er is.

Het dek is voorzien van een overkapping. De WR117 is officiële trouwlocatie van de gemeente Hollands Kroon. Naast feesten en partijen kunt u bij ons ook, tijdens een rondvaart, op gepaste manier afscheid nemen van een dierbare tijdens een asverstrooing op de Waddenzee. Benedendek is er een kleine bar en een zitruimte waarbij men door de grote ramen over het water kan kijken. De rondvaart kan gecombineerd worden met een bezoek aan ons muZEEum en 'Eten op z'n Boerenfluitjes' in het restaurant 't Schippershuus.

Het muZEEum [anno 2003] is op de grote zolder boven 't Schippershuus. Er is veel te zien over de visserij van vroeger. In de winkel van Sinkel van het muZEEum staat een bonte verzameling uit Grootmoeders tijd en daar kunt u zelfs de Wieringer klederdracht passen inclusief het roze korset. 

Het vervoer van en naar de haven gaat met onze oude bus, inclusief Jaap Kooiman. We gaan even in de tijd terug, toen geluk nog heel gewoon was. 

Rondvaarten arrangementen


image

Wie gaat er mee naar Wieringen varen?

Rondvaart van 1,5 uur op de Waddenzee, 
met o.a. sleepnetvissen, vis roken en proeven.
 

Lees verder


Alle arrangementen klik hier